The Hillclimber House by Kovac Architects

Located in the Pacific Palisades’ hills of Los Angeles, California is the Hillclimber house designed by Kovac Architects.

From the architects:

Nestled into a steep canyon hillside, this project’s cascading interior and exterior spaces capitalize on this potential liability with dynamic spaces gently spiraling up the hill, embracing a small outdoor courtyard.  A simple hierarchy of spaces is reflected in the forms and materials used: major spaces have angled ceiling planes that open to views and light, sustainable harvested hardwood exterior cladding, and wood floors.  These are juxtaposed with simple smooth plaster volumes, the spaces within these areas having simple flat ceilings and dark grey concrete floors.  Visually anchoring the project to the site is a series of parallel drystack stone walls.  The uppermost wall is overtopped by water flowing from the infinity edge pool that occupies the highest developed portion of the site, its placement determined by a desire to maximize sun exposure in the typically shady canyon.

Visit the Kovac Architects website ? here.

Via

Social Media – Pinterest