The Leonard Residence by Ehrlich Architects

Ehrlich Architects designed the Leonard Residence in Los Angeles, California.

Full description after the photos….

.

The Leonard Residence by Ehrlich Architects

This 4,000-square-foot residence is situated on a 45-degree-angle downward sloping canyon site in the Hollywood Hills of Los Angeles. Embracing an entry courtyard, the structure is a composition of vast areas in glass supported by steel and concrete, tracing its lineage to the case study houses of LA.

The hillside-bound site presented the most obvious challenge as well as opportunity for design. To achieve the vision objectives, the house is spliced into multiple levels to accommodate and embrace the steep slope yet make the most of all useable space, nearly panoramic views and augment privacy from the closely adjacent homes. Each level fluidly caters to specific living, working and relaxation needs of the residents, allowing for utmost efficiency and comfort.

The entrance level is greeted by a permanently-installed corten steel and glass dining table designed by the Architect. A two-story living room is suspended over the canyon on a structured concrete slab that also serves as the finished floor. From this level, a floating tread stair ascends to the master bedroom/bath suite and a floating reading loft affords classic LA views through the 20-foot high glass walls. Access to a roof terrace above the garage fosters sunbathing and relaxation.

From the main “public” level, one descends a stair anchored to a cast in place concrete wall to the lower level that houses a home office, guest quarters and storage.

Visit the Ehrlich Architects website – here.

.

.

Social Media – Newsletter
Luminaire – November 2018 – Ingo Maurer  Babadul Floor Lamp
Social Media – Pinterest