Van den Heuvel Residence by Van Rooijen Architects

Van Rooijen Architects designed the Van den Heuvel residence in Leidsche Rijn, The Netherlands.

.

Description from the architects:

The urban history of Leidsche Rijn dates back to the time of the Roman Empire. Today the region is being transformed from a mainly rural area into a new quarter of the city of Utrecht. Along one of the old routes with its variety of architectural typologies a new house is added after demolishing an old one.

The facade of the ground floor is materialized in ceder wood which continues as a garden fence to define the boundary between the public and private spaces. The main volume of the first floor is cladded in colourful natural slate and seems to float above is wooden base. The house is very introvert on the streetside and opens to the rear garden with large sliding doors.

Into the closed front facade copper elements with small windows in between were added allowing daylight to enter into the staircase. Adjacent to the house a secondary building serves as a children’s playroom and storage. In contrast with the main building it is materialized in black brick with aluminium windows. The two volumes are connected with a glazed corridor.

Visit the website of Van Rooijen Architects – here.

Photography by Cornbread Works

.

Luminaire – November 2018 – Sollos Teca Bar Cart
Social Media – Pinterest