dmvA have designed a contemporary renovation of an existing house, located near Brussels, Belgium.

ls_110214_02

ls_110214_01

ls_110214_03

ls_110214_04

ls_110214_05

ls_110214_06

ls_110214_08

ls_110214_09

From the architects

Concept : ‘Missing link’

The municipality of Wemmel , situated on the outskirts of Brussels, is well known for its green areas with their monumental villas of the upper class. After a search of several years, the principal saw a house situated in one of those quarters. It was not his dream house but because of its marvellous location and the south orientated garden, he decided to buy it.

dmvA was commissioned to turn the rather classical house into a contemporary edifice. No sooner said than done, but the fact that also the neighbours had to approve the design to get a building license, as prescribed in the building regulations, had a great impact on the design. So no total ‘methamorphosis’ of the existing house, just small interventions. The façades of the existing house were painted white . The interior was furnished in black and white. The swimming pool was renovated and framed by an illuminating glazed ‘retaining wall. Finally, two sculptural white volumes were added connecting inside and outside, linking house, pool and garden.

Design: dmvA
Photography: Frederik Vercruysse