Pierre Antoine Compain has completed the renovation of a town house, located in the center of
La Rochelle, France.

wh_270514_01

wh_270514_03

wh_270514_05

wh_270514_07

wh_270514_08

wh_270514_10

wh_270514_11

wh_270514_13

wh_270514_15

wh_270514_16

wh_270514_17

Project description

As part of the renovation of a residential townhouse, this project aims to create a flow diagram, both singular and practice.

For this, four levels are built around a central axis, it corresponds to a vertical greenhouse full height.

Corridors around the heart, the image of devices balconies, and views on all areas.

By this bias architecture, the deregulation of space allows its occupants to enjoy open on 4 levels circulation, and get a panoramic view, on both a horizontal and vertical axis.

Design: Pierre Antoine Compain

Photography by Arthur Pequin