Nahahum Canyon House by Balance Associates

Balance Associates have designed a two story home in Nahahum Canyon, Washington.

nc_071214_02

nc_071214_01

nc_071214_03

nc_071214_04

nc_071214_08

nc_071214_10

nc_071214_11

nc_071214_12

nc_071214_15

nc_071214_16

nc_071214_19

nc_071214_20

nc_071214_22

nc_071214_23

From the architects

This two story dwelling is set into the hillside with concrete retaining walls that guide the form of the cabin. Its east west longitudinal axis and generous overhangs are designed to take advantage of solar orientation while maintaining panoramic views. The main entry is a two story room with full height glazing on the north and south walls that frame the most dramatic down-canyon view. An eastern oriented living space and kitchen occupy most of the main floor along with a powder room and utility area located within the hillside portion of the home. The upper floor contains the master suite and guest bedroom/bathroom with a loft style flex space that opens up to the living room below.

Architect: Balance Associates
Photography by Steve Keating Photography