A wood lattice filters the sun, but not the views from this house in Brazil

House in Quinta da Baroneza By Candida Tabet Architecture

 

Candida Tabet Architecture designed a house that has stunning views of Bragan├ža Paulista, Brazil.

 

House in Quinta da Baroneza By Candida Tabet Architecture

The architect’s description

Characterized by huge spans and minimum support points, the Quinta da Baroneza house architectural equation could be solved thanks to industrially cultivated, laminated and processed Eucalyptus Grandis wood.

House in Quinta da Baroneza By Candida Tabet Architecture

This allowed the house to be composed by concrete-free floor and ceiling slabs simply supported by laminated wood beams.

House in Quinta da Baroneza By Candida Tabet Architecture

Extra sunlight was invited into the house through openings created by detaching the horizontal planes from the vertical ones. An indoor walkway connects the master bedrooms and reveals the living room below.

House in Quinta da Baroneza By Candida Tabet Architecture

From the North facing spaces one can observe the splendid landscape in an inviting area under a sun filtering wood lattice panel.

House in Quinta da Baroneza By Candida Tabet Architecture

House in Quinta da Baroneza By Candida Tabet Architecture

House in Quinta da Baroneza By Candida Tabet Architecture

House in Quinta da Baroneza By Candida Tabet Architecture

Architect: Candida Tabet Architecture
Photography: Romulo Fialdini