Pitsou Kedem design a home of concrete and glass

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

Tel Aviv-based studio Pitsou Kedem, have designed the “Concrete Cut” house in Ramat Gan, Israel.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

From the street, you can see that the mostly concrete home has multiple levels.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

A glass enclosed cut-out offer views of the internal staircase.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

At night, the home is brightly lit.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

A half-size concrete wall defines the property line of the home.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

Hidden lighting under the treads make it easier to walk at night.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

A straight on view of the home from the swimming pool, shows the various levels of the home.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

At night, a variety of different sized pendant lights become a focal point.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

During the day, the pendant lights are like a sculptural piece of art.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

Exposed concrete walls are found throughout the home. Pops of yellow, add some color to an otherwise neutral palette.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

The interior features large expanses of open space.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

In the dining area, the glass walls open to the outside.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

Additional sculptural lighting fixtures were installed above the dining table, to help define the space and add visual interest.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

The home has a minimalist white kitchen, with a large island.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

The balcony from the bookcase overlooks the living area below.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

Large windows allow for plenty of natural light to flood the space.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

This bathroom is a dark contrast to the rest of the house.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

 

An upstairs balcony offers a private getaway.

 

The Concrete Cut House by Pitsou Kedem

Photography by Amit Geron

Pitsou kedem architects
Design team: Pitsou Kedem, Noa Groman
In charge architect: Noa Groman
Lighting design: Orly Avron Alkabes
Styling for photography: Eti Buskila


Get the contemporist daily email newsletter – sign up here