Inside this new restaurant in London is a copper lovers delight

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

London design studio Kinnersley Kent Design, have recently completed Bandol, a new 70-seat restaurant on Chelsea’s Hollywood Road, featuring copper, distressed oak, steel, concrete, brick, smoked glass and artful lighting, as well as a large central olive tree.

 

When you first enter the restaurant, you have a clear sightline through to the back of the space.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

When you enter the bar area of the restaurant, there are small tables along the wall.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

A series of four cantilevered copper panels form the small tables, and continue 1 meter (3 feet) up the wall.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

The cantilevered copper tables are lit by custom copper pipe pendant lights.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

The bar area within the restaurant is home to seating from Normann Copenhagen.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

The bar area is lit by a display of 24 glass pendants of varying sizes, types and lengths.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

It is also home to a custom copper bar top.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

The flooring is aged oak, with hexagonal concrete tiles that surrounds the bar.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

Copper pendant lighting in the main restaurant space continues the feeling of warmth throughout.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

The first of two semi-private dining spaces to the left, also acts as a wine storage area.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

Within the semi-private dining area, reclaimed French ‘riddling racks’ have been used for champagne storage.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

Half-circle bench seating has been used along the walls in the main dining area.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

An olive tree is located directly below a skylight, which is the central focus of the main restaurant space.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

Small lemon trees in pots continue the Provencale feel of the restaurant.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

Mirrors along the right side of the restaurant are designed to make the space feel larger.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

 

Just behind the olive tree is the second semi-private dining space.

Bandol Restaurant by Kinnersley Kent Design

Photography by Kate Berry

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here