This apartment in Singapore is full of bold blue and black

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects

Photography by Beton Brut

 

Studio Wills + Architects have completed the renovation of a 2-floor apartment in Singapore.

 

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects

Photography by Beton Brut

The apartment has been transformed with a new bold color palette of blues and blacks.

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects

Photography by Beton Brut

The apartment has a living area on the main floor, with the bedroom located upstairs.

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects

Photography by Beton Brut

The kitchen has a palette of saturated blue cabinets, with white countertops.

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects

Photography by Beton Brut

The kitchen cabinets have been painted the same color as the walls, allowing them to seamlessly blend in.

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects

Photography by Beton Brut

The apartment has two ‘boxes’ in the space, the first is the ‘blue box’, seen in the photo below, that hides a study area and powder room.

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects

Photography by Beton Brut

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects

Photography by Beton Brut

The staircase in the apartment has been left untouched during the renovation.

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects

Photography by Studio Wills + Architects

Upstairs, the bedroom has a large headboard, described as the ‘black box’.

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects

Photography by Beton Brut

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects

Photography by Beton Brut

Hidden within the ‘black box’, is a walk-in wardrobe and bathroom.

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects

Photography by Beton Brut

A small vanity has been included in the same space as the wardrobe.

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects

Photography by Beton Brut

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects

Photography by Beton Brut

The toilet and shower are hidden behind a frosted door, accessed through the wardrobe.

Untitled #7 Apartment in Singapore, designed by Studio Wills + Architects


Get the contemporist daily email newsletter – sign up here