These two older buildings were wrapped in an artistic screen to give them a new unified look

Martin's Building Facade by Studio Ardete

Photography by Purnesh Dev Nikhanj

 

A furniture factory and display center called Martin’s, hired Studio Ardete to design a new facade for their buildings in Panchkula, India, that would join the two buildings together.

Here you can see what the two buildings looked like before any work was done. The showroom on the left, and the factory on the right.

 

Martin's Building Facade by Studio Ardete

Photography by Purnesh Dev Nikhanj

Martin's Building Facade by Studio Ardete

Photography by Purnesh Dev Nikhanj

Studio Ardete completely transformed the facade, unifying the buidlings by adding an external metal screen.

Martin's Building Facade by Studio Ardete

Photography by Purnesh Dev Nikhanj

The reason for adding the screen, was that the local by-laws didn’t allow them to join the buildings together. The only thing they could do was to add the facade.

Martin's Building Facade by Studio Ardete

Photography by Purnesh Dev Nikhanj

Yellow fiberglass reinforced panels were added for interest, and to help in reducing the heat within the buildings.

Martin's Building Facade by Studio Ardete

Photography by Purnesh Dev Nikhanj

They also break up the grey metal mesh in an abstract artistic way.

Martin's Building Facade by Studio Ardete

Photography by Purnesh Dev Nikhanj

They also updated the fence, providing even more visual interest for people walking by.

Martin's Building Facade by Studio Ardete

Photography by Purnesh Dev Nikhanj

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here