I/O Architects design a garden-oriented home in Bulgaria

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

 

I/O Architects have designed a new home on a hillside near Sofia, Bulgaria.

 

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

Surrounding the home is a wall of hedges, that add greenery to the area, and at the same time provide privacy.

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

At night, the outdoor space behind the home is lit by lights hidden under the extended roof line.

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

At the side of the home, is a single car garage.

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

The garage is more like a showcase of the home owner’s car, clearly visible through the glass windows.

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

Upstairs from the garage, is the dining room and kitchen.

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

The kitchen is a mixture of black and wood counter tops and cabinets.

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

On the other side of the stairs, is the living room.

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

The living room has the best view of the backyard, and is accessed through a large floor-to-ceiling glass door.

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

A fireplace keeps the living room warm.

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

A space for relaxing and reading is located next to large windows overlooking the garden.

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

Another small getaway in the home, is this library, which opens to a small patio space.

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

In the bathroom, a large skylight above the shower, adds plenty of natural light.

Pagoda House by I/O Architects

Photography by Assen Emilov

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – December 2016 – SideWall
Social Media – Pinterest