A home on the edge of a forest in Denmark

Villa R by C.F. Møller

Photography by Julian Weyer

 

Architectural firm C.F. Møller, have designed a home located on the edge of a forest in Aarhus, Denmark.

 

Villa R by C.F. Møller

Photography by Julian Weyer

The architects were inspired by the unique location of the property in relation to the woods.

Villa R by C.F. Møller

Photography by Julian Weyer

The architects wanted to create a house that brings the forest inside through large glass panels, that also create an ever-changing backdrop for the interior spaces.

Villa R by C.F. Møller

Photography by Julian Weyer

The exterior of the home is covered in dark patinated zinc, with the landscaping having been completed by Kragh & Berglund.

Villa R by C.F. Møller

Photography by Julian Weyer

Wood steps guide you to the front door.

Villa R by C.F. Møller

Photography by Julian Weyer

Inside, the interior is mostly an open plan, with the kitchen, dining and living area sharing the space, only somewhat separated by a fireplace.

Villa R by C.F. Møller

Photography by Julian Weyer

Running the length of the dining and kitchen area, is a wall of floor-to-ceiling white cabinets.

Villa R by C.F. Møller

Photography by Julian Weyer

The dining area has direct views of the forest through the windows.

Villa R by C.F. Møller

Photography by Julian Weyer

Breaking up the open-plan design, is a 3-sided glass enclosed fireplace, housed in a rectangular form, that also has storage for firewood.

Villa R by C.F. Møller

Photography by Julian Weyer

Villa R by C.F. Møller

Photography by Julian Weyer

In this bedroom, the wardrobe is hidden behind a wall that also doubles as the headboard.

Villa R by C.F. Møller

Photography by Julian Weyer

Villa R by C.F. Møller

Photography by Julian Weyer

Villa R by C.F. Møller

Photography by Julian Weyer

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – December 2016 – Groundpiece
Social Media – Pinterest