A house of glass, steel and concrete overlooks a rural valley in Germany

villak_151115_01

 

Paul de Ruiter Architects designed this new house on a hillside, in a rural area of Thuringia, Germany. The house is mostly glass, steel and concrete, and features a central swimming pool that thrusts forward, enjoying views of the surrounding valley.

 

villak_151115_02

There is a U-shaped deck that surrounds the house on three sides.

villak_151115_03

A swimming pool cuts through the center of the house, and protrudes out over the hillside.

villak_151115_04

Floor to ceiling glass windows provide amazing views over the valley.

villak_151115_05

villak_151115_06

villak_151115_07

villak_151115_08

Glass walls separate the living area from the bedrooms.

villak_151115_09

villak_151115_10

villak_151115_11

villak_151115_12

villak_151115_13

villak_151115_14

Photography by Pieters Kers and Patrick Voigt

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – December 2016 – 1000 Karat
Social Media – Pinterest