A Mid-Block Contemporary Home Arrives In Vancouver

This black house in Vancouver, Canada, has some nice curb appeal with a fully landscaped front yard.

Photography by silentSama architectural photography

 

This recently completed house in Vancouver, Canada by Scott Posno Design, was designed for a family of four.

 

This contemporary home with black cladding can be found in Vancouver, Canada.

Photography by silentSama architectural photography

The home, which from the street appears dark, is surprisingly bright and open on the inside.


Pops of color and built-in shelving have been used in this small sitting area.

Photography by silentSama architectural photography

In the dining room, white walls are combined with wood cabinetry, and yellow accents add some cheery touches to the room.


In this dining room, white walls are broken up with wooden cabinetry and yellow accents add some fun touches to the room.

Photography by silentSama architectural photography

In the kitchen, a large window provides plenty of natural light to the mostly wood kitchen.


In this kitchen, a large window provides lots of natural light to the mostly wooden kitchen. Exposed shelves are used to store recipe books, and the kitchen has achieved a contemporary look by not including hardware on the cabinets.

Photography by silentSama architectural photography

KITCHEN IDEA --- These light wood cabinets have finger pulls instead of hardware, making it more contemporary and streamlined.

Photography by silentSama architectural photography

The stairs make use of a transparent glass wall and open risers, all of which let the light from the skylight above to flow through the space.


These wood and steel stairs feature a transparent glass balustrade and open risers, all of which let the light from the skylight above to flow through the space.

Photography by silentSama architectural photography

White oak flooring has been used throughout the home.


White walls and white oak floors provide a contemporary look in this home.

Photography by silentSama architectural photography

In the bedroom, windows provide a view of the trees and street from the second floor.


A rich wood bed frame matches the storage cabinet against the wall.

Photography by silentSama architectural photography

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2017 – Carl Hansen Wishbone
Social Media – Pinterest