A Small Contemporary Cabin Designed For A Rocky Coastline

Designed by Sigge Arkkitehdit Oy, the building was created to be as low and as discreet as possible, but at the same time allowing for views of the landscape.

Photography by Vesa Loikas

 

Sitting on top of a bedrock plot in the Turku archipelago in Kustavi, Finland, is this small cabin with ocean views.

Designed by Sigge Arkkitehdit Oy, the cottage was created to be as low and discreet as possible, but at the same time allowing for views of the landscape.

 

Designed by Sigge Arkkitehdit Oy, the cottage was created to be as low and as discreet as possible, but at the same time allowing for views of the landscape.

Photography by Vesa Loikas

The cabin was built using Finnish timber. One side of the cabin is open to the view, while the back wall is stained black.


This year-round cottage is constructed from prefabricated parts made of Finnish timber and are framed according to a modular system. One side of the cottage is open to the view, while the back wall is stained black.

Photography by Vesa Loikas

Small movable wood louvre shutters provide privacy and shade from the sun.


Small movable wooden louvre shutters provide privacy and shade from the sun.

Photography by Vesa Loikas

At night the cottage is lit up, and at one end, there’s a bedroom.


This small cottage in Finland is lit up like a lantern at night.

Photography by Vesa Loikas

At the other end, there’s the living room with a fireplace.


This cottage in Finland has sea views from the living room. A fireplace is included in the living room to keep warm in the winter months.

Photography by Vesa Loikas

Next to the living area is a dining area and kitchen. Further down the hallway is the bedroom.


This cottage in Finland has an open dining and kitchen area. Birch plywood contrasts against the stained black wood wall on the right.

Photography by Vesa Loikas

And when the owners want to change up the look of the cottage, they can simply change out the lighting for colored bulbs.


To change up the look of this cottage, the owners change the light bulb colors.

Photography by Vesa Loikas

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2017 – Paola Lenti Agio
Social Media – Pinterest