An Australian Beach House With A Sand-Filled Interior Courtyard

This modern house has a interior courtyard with sand and a fire pit. #FirePit #Courtyard #BeachHouse

Photography by Kata Bayer

 

Architecture Saville Isaacs has recently completed a new beach house located on Avoca Beach in Australia.

 

At the front of the house is a grass courtyard, and a pathway that leads to the front door.

At the front of this modern beach house is a grass courtyard, and a pathway that leads to the front door. #ModernHouse #ModernArchitecture

Photography by Kata Bayer

Concrete stairs alongside a concrete wall, lead to the sliding wood slat front door, that complements the breezeway that runs throughout the house.


Concrete stairs alongside a concrete wall, lead to the sliding wood slat front door, that complements the breezeway that runs throughout this modern house. #WoodSlats #FrontDoor

Photography by Kata Bayer

Located off the breezeway is a games room. A bar sits adjacent to a lounge, and sliding doors open to an outdoor space.


This modern games room has a stone wall, a bar that sits adjacent to a lounge, and sliding doors that open to an outdoor space. #GamesRoom #StoneWall #Bar

Photography by Kata Bayer

The outdoor space, featured between the games room and additional social areas of the house, is home to a sandy courtyard with a fire pit and stool/bench seating.


This modern house opens to a sandy courtyard with a fire pit and stool/bench seating. #Courtyard #Firepit #Landscaping #Architecture

Photography by Kata Bayer

Additional sliding doors connect to the main living room, dining room, and kitchen, with the social areas of the house opening to a covered back verandah with views of the ocean.


The social areas, like the living room, dining room, and kitchen, of this modern house open to a covered back verandah with views of the ocean. #OpenPlanInterior #LivingRoom #Kitchen #DiningRoom

Photography by Kata Bayer

At the rear of the property, the verandah, which is enclosable in winter and completely open in summer, provides easy access to the backyard and the beach.


At the rear of this modern house, the verandah, which is enclosable in winter and completely open in summer, provides easy access to the backyard and the beach. #ModernHouse #Verandah #Architecture

Photography by Kata Bayer

Back inside and by the living room, are wood and concrete stairs with a glass railing that lead to the upper floor of the home.


Wood and concrete stairs with a glass railing lead to the upper floor of this modern house. #Stairs #WoodStairs

Photography by Kata Bayer

In the master bedroom, a rich wood accent wall complements the wood flooring, while the open ensuite bathroom has the bath positioned for views of the water.


In this modern master bedroom, a rich wood accent wall complements the wood flooring, while the open ensuite bathroom has the bath positioned for views of the water. #MasterBedroom #OpenEnsuite #Bathroom

Photography by Kata Bayer

In another bathroom, a white freestanding bathtub has been placed beside a glossy tile wall, while a wood vanity and shelving adds a natural touch to the room.


In this modern bathroom, a white freestanding bathtub has been placed beside a glossy tile wall, while a wood vanity and shelving adds a natural touch to the room. #ModernBathroom #BathroomDesign #Bathroom

Photography by Kata Bayer

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – April 2019 – Flexform Groundpiece
Social Media – Pinterest