Before & After – A Dramatic Transformation For A Building In Thailand

Siri House By IDIN Architects

 

IDIN Architects have designed the transformation of a run-down commercial building, into a family home with retail space in Bangkok, Thailand.

 

Siri House By IDIN Architects

The architect’s description

This is a renovation project of a commercial building. It is both a house and the office of the family’s jewelry business.

Siri House By IDIN Architects

The house is not only for the big family with 4 brothers-sisters, but also for the future extension of family members, so large utility space is necessary.

Siri House By IDIN Architects

The original site was two identical commercial buildings.

Siri House By IDIN Architects

The design is to utilize the space in which every unit for each family member would be a compact private house, comprising of rest area, pantry, bedrooms as well as living room.

Siri House By IDIN Architects

Each unit is double-leveled with separated access. The elevator is at the back which is separately accessible to each unit. The top level is the main living room and dining room for the family.

Siri House By IDIN Architects

Central core as well as the back of the house are opened to allow daylight approaching to all levels.

Siri House By IDIN Architects

Also, a big tree in the house provides feeling of nature.

Siri House By IDIN Architects

The family members can see movement of each other all day through the central core.

Siri House By IDIN Architects

The exterior was designed reflectively to the area of units inside, as well as the connection of units to each other and to the top level.

Siri House By IDIN Architects

Siri House By IDIN Architects

Siri House By IDIN Architects

Siri House By IDIN Architects

Siri House By IDIN Architects

Siri House By IDIN Architects

Siri House By IDIN Architects

Siri House By IDIN Architects

Siri House By IDIN Architects

Siri House By IDIN Architects

Siri House By IDIN Architects

Siri House By IDIN Architects

Architect: IDIN Architects (Jeravej Hongsakul , Wichan Kongnok, Thawin Harnboonseth)
Interior architect: Miss Jureerat Korvanichakul, Mrs. Sarin rangsikanbhum
Structural engineer : Mr.Pakanut Siriprasopsothorn
Photography: Spaceshift

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2017 – E15 LT05 North Pendant Light
Social Media – Pinterest