Before & After – A Light-Filled Extension Was Added To This Home In London

Studio 30 Architects have designed a modern and light-filled extension for a Victorian terraced house in London, England. #Renovation #Extension #Architecture

 

Studio 30 Architects have designed a modern and light-filled extension for a Victorian terraced house in London, England.

 

A new dining area and updated kitchen was added to the home, with large windows and skylights flooding the extension natural light.

Studio 30 Architects have designed a modern and light-filled extension for a Victorian terraced house in London, England. #Renovation #Extension #Architecture


Folding glass doors and a wide slot window in the kitchen further extending the internal spaces into the garden.


This modern house extension has folding glass doors and a wide slot window in the kitchen, further extending the internal spaces into the garden. #ModernHouseExtension #Skylights #OpenPlanInterior #DiningRoom


The new open floor plan allows for the dining area and the kitchen to be connected, creating a seamless transition between the two spaces.


The new open floor plan allows for this dining area and the kitchen to be connected, creating a seamless transition between the two spaces. #ModernKitchen #KitchenDesign #OpenPlanKitchen


Wall were removed between the original areas of the house, and the original floor boards were re-oiled and placed atop new under floor heating.


In this renovation (with an extension), wall were removed between the original areas of the house, and the original floor boards were re-oiled and placed atop new under floor heating. #Renovation #HouseExtension #Flooring


Upstairs, the frosted glass of the first floor ensuite allows daylight to penetrate further into the home.


The frosted glass doors of this ensuite allows daylight to penetrate further into the home. #FrostedGlassDoors #FrostedDoors


The extensive use of glass is continued into the upper floors with large picture windows filling the bedrooms in natural light and framing views of the garden.


A large picture window fills this modern bedroom with natural light and frames views of the garden. #PictureWindow #ModernBedroom


In the renovated loft / attic, new skylights were designed to give the most amount of height possible, while a dark accent wall and black elements contrast the white walls.


In this renovated loft / attic, new skylights were designed to give the most amount of height possible, while a dark accent wall and black elements contrast the white walls. #BathroomDesign #ModernBathroom

Before photography provided by Studio 30 Architects. After photography by Salt Productions. Architects: Studio 30 Architects | Structural Engineer: Mike Crate Associates | Main contractor: Sutton Construction Ltd | Party wall surveyor: The Party Wall Partnership

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – June 2019 – Porro Neve
Social Media – Pinterest