BEFORE and AFTER – The Renovation And Extension Of A Flemish Villa

BEFORE & AFTER - This family home renovation transformed an old, dated and closed-in home into a bright, open and modern home that takes advantage of the backyard views.

After photography by Studio Dennis De Smet

 

This Flemish villa was purchased by a family in Belgium for its ideal location and the large garden. The only problem was that the home was old and dated.

The family worked together with Edouard Brunet and François Martens to create a bright and open home that would still keep the original spirit of the home.

 

Here’s a look at the front of the home and its old architecture. The original artificial black slate roof tiles had faded and were updated to match the brick style on the rest of the house.

BEFORE & AFTER - This home renovation transformed an old and dated into a bright, open and modern home.

After photography by Studio Dennis De Smet

The entire interior of the home was renovated, and just inside the front door, a skylight is now present to light up the entry of the home.


Just inside the front door of this renovated home, a skylight is now present to light up the entry of the home.

Photography by Studio Dennis De Smet

Before, the living areas were separated and didn’t take advantage of beautiful backyard views, now the interiors have been opened up and are bright white, making the space feel modern and allowing you to focus on the plants outside.


Before & After - The living areas were separated and didn't take advantage of beautiful backyard views, now the interiors have been opened up and are bright white, making the space feel modern and allowing you to focus on the plants outside.

After photography by Studio Dennis De Smet

Black framed windows and light wood floors have been included in the updated design of the home.


Black framed windows and light wood floors have been included in the updated design of this home.

Photography by Studio Dennis De Smet

The kitchen received a dramatic makeover, with the old dated cabinets and dark floors replaced with bright white cabinets and a light floor. The windows were replaced and the kitchen now looks out onto the backyard through floor-to-ceiling windows.


This kitchen received a dramatic makeover, with the old dated cabinets and dark floors replaced with bright white cabinets and a light floor. The windows were replaced and the kitchen now looks out onto the backyard through floor-to-ceiling windows.

After photography by Studio Dennis De Smet

Just off the kitchen is a small space for dining, while just around the corner, there’s a larger dining table. The interior living area also opens up to the backyard where there’s a patio with additional seating.


Just off the kitchen there's a small space for quick meals, while just around the corner, there's a larger dining table.

Photography by Studio Dennis De Smet

At the rear of the home, you can see that the designers extended the home out into the backyard slightly, and small windows were replace with larger ones, allowing more natural light to fill the interior of the home.


At the rear of this home, you can see that the designer's extended the home out into the backyard slightly, and small windows were replace with larger ones, allowing more natural light to fill the interior of the home.

After photography by Studio Dennis De Smet

Here’s a closer look at some of the new windows in the updated home.


Black framed windows were included in the renovation of this brick home.

Photography by Studio Dennis De Smet

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Pinterest