BERG + KLEIN Have Designed A New Modern Villa In The Netherlands

Architecture firm BERG + KLEIN, have designed a new villa in Hoek van Holland, The Netherlands, that combines concrete, wood and natural stone to create a modern facade. #ModernHouse #Stone #Wood #Architecture

Photography by Christian Richters

 

Architecture firm BERG + KLEIN, have designed a new villa in Hoek van Holland, The Netherlands, that combines concrete, wood, and natural stone.

 

Architecture firm BERG + KLEIN, have designed a new villa in Hoek van Holland, The Netherlands, that combines concrete, wood and natural stone to create a modern facade. #ModernHouse #Stone #Wood #Architecture

Photography by Christian Richters

On the facade of the home, large scale, sliding wood mullions made from Western Red Cedar provide shade, privacy and protection to the home. The mullions can slide allowing the interior of the home to be opened up to the garden.


On the facade of this modern home, large scale, sliding wood mullions made from Western Red Cedar provide shade, privacy and protection to the home. The mullions can slide allowing the interior of the home to be opened up to the garden. #WoodScreens #Mullions #ModernHouse #ModernArchitecture

Photography by Christian Richters

The architects worked closely with the client on the interior design, with the aim to create an open and warm interior. The living room and dining / kitchen area are separated by the use of a double-sided fireplace.


In this modern house, the living room and dining / kitchen area are separated by the use of a double-sided fireplace. #Fireplace #OpenPlanInterior #InteriorDesign #ModernHouseInterior #DoubleSidedFireplace

Photography by Christian Richters

At one end of the house is the bedroom and bathroom. A simple color palette of blue, grey and white creates a contemporary and relaxed environment.


A simple color palette of blue, grey and white creates a contemporary and relaxed environment for this modern bedroom and ensuite bathroom. #ModernBedroom #WoodScreens #BathroomDesign #Windows

Photography by Christian Richters

The house, which is horizontal in design has one vertical element, a staircase that’s positioned between two concrete walls behind the kitchen, that links the underground level (car garage), the main floor and rooftop terrace.


This wood staircase is positioned between two board-formed concrete walls. #ConcreteWalls #WoodStairs

Photography by Christian Richters

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – April 2018 – Cappellini Revolving Cabinet
Social Media – Pinterest