Dulwich Residence by naturehumaine

naturehumaine have recently completed the redesign and extension of a house in Montreal, Canada.

dl_271014_03

dl_271014_01

dl_271014_04

dl_271014_06

dl_271014_08

dl_271014_10

dl_271014_11

dl_271014_13

dl_271014_15

dl_271014_17

dl_271014_19

dl_271014_20

dl_271014_21

From the architect

The clients had outgrown their 1920’s house on a large lot on Montreal’s south shore. They wanted a contemporary extension that would harmonize with their existing house and highlight and expose the structural brick. The existing house and the extension were separated by a glazed volume where the vertical circulation of the house is located. The existing house was re-organized to better suit the needs of the clients, where the entry and living room make up the ground floor and the children’s quarters on the second floor.

Three double height spaces link the communal areas of the ground floor with the more private spaces of the second floor while maintaining a warm atmosphere in the house.

The extension is organized into 2 intertwining volumes. A brick volume makes up the base and becomes the support for a steel clad volume that projects out into the backyard. The ‘sleeping basket’ is found at this projection where a large window frames the foliage. This becomes a space to relax and gaze out towards the garden as well as an area for the children to play while maintaining contact with the kitchen and dining spaces below.

Design: naturehumaine
Photography by Adrien Williams

Social Media – Newsletter
Luminaire – November 2018 – Ingo Maurer  Babadul Floor Lamp
Social Media – Pinterest