The Design Of This House In California Was Inspired By The Original Mid-Century Modern Home It Replaced

This new home in San Mateo Highlands, California, has been designed by Klopf Architecture as a replacement house for an original Eichler house that burnt down.

Photography ©2016 Mariko Reed

 

This new home in San Mateo Highlands, California, has been designed by Klopf Architecture as a replacement house for an original Eichler house that burnt down.

 

This new home in San Mateo Highlands, California, has been designed by Klopf Architecture as a replacement house for an original Eichler house that burnt down.

Photography ©2016 Mariko Reed

Working together with contractor Henry Calvert of Calvert Ventures, the architects drew inspiration from the original house to create a more open home in the shape of an “L”.


This Eichler inspired home has been designed in an L-shape that wraps around the pool.

Photography ©2016 Mariko Reed

The backyard, designed by Arterra Landscape Architects, is fully landscaped and includes a pool, a firepit, a barbeque, and a space for outdoor dining.


This backyard is fully landscaped and includes a pool, a firepit, a barbeque and a space for outdoor dining.

Photography ©2016 Mariko Reed

Behind a large wall of glass, there’s an open floor plan with the kitchen, dining, and living room all sharing the same space.


A large wall of glass wall can be opened to make the main living area in this home ideal for indoor/outdoor living.

Photography ©2016 Mariko Reed

The master bedroom looks onto the backyard through large floor to ceiling windows and the wood ceiling carries through to the outside as well.


This master bedroom looks right out onto the backyard through large floor to ceiling windows and the wooden ceiling carries through too.

Photography ©2016 Mariko Reed

In the master bathroom, there’s plenty of light from the window and skylight. The shower has been separated from the bath, although they do share the same tile on the wall.


In this master bathroom, there's plenty of light from the window and skylight, and the shower has been separated from the bath, although they do share the same gray subway tile.

Photography ©2016 Mariko Reed

In another of the home’s bedrooms, windows follow the roof line, ensuring an abundance of natural light.


The windows in this bedroom follow the roof line and provide an abundance of natural light.

Photography ©2016 Mariko Reed

In a secondary bathroom, the gray tiles have been used again, creating a consistent look throughout the home.


Grey subway tiles have been used for this bathtub and shower surround.

Photography ©2016 Mariko Reed

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – April 2018 – Living Divani
Social Media – Pinterest