This House Was Designed With Space For Parents To Relax and Kids To Have Fun

Designed for a family, this home has been split up into two areas, the main first floor allows the adults to enjoy peace and quiet, while the kids can enjoy their own space upstairs. At the back of the home, there's an outdoor patio with a water feature.

Photography by Marcin Ratajczak

 

Architecture and design firm mode:lina studio have recently completed this home in Poznan, Poland, that’s a contemporary interpretation of a more traditional Polish style house.

Designed for a family, the home has been split up into two areas, the main first floor allows the adults to enjoy peace and quiet, while the kids can enjoy their own space upstairs. At the back of the home, there’s an outdoor patio with a water feature.

Designed for a family, this home has been split up into two areas, the main first floor allows the adults to enjoy peace and quiet, while the kids can enjoy their own space upstairs. At the back of the home, there's an outdoor patio with a water feature.

Photography by Marcin Ratajczak

Inside, the entry hallway has an unexpected surprise, embedded within the concrete wall of the home and displayed behind glass is a little red race car.


Inside this home, the entry hallway has an unexpected surprise. Embedded within the concrete wall of the home and displayed behind glass is a little red race car.

Photography by Marcin Ratajczak

Further down the hall is the dining room, with access to the garden and a wood feature wall.


This dining room has a wooden feature wall and access to the backyard.

Photography by Marcin Ratajczak

Next to the dining room is the kitchen. A long concrete and wood island has ample room for seating and plenty of prep space.


In this contemporary kitchen, a long concrete and wood island has ample room for seating and plenty of prep space. Large glass sliding doors give the kitchen access to the backyard.

Photography by Marcin Ratajczak

On the other side of the main floor is the living room that opens up to the backyard via large sliding glass doors. Above the living room, there’s a mezzanine with small reading/library area.


This large open-plan living room opens up to the backyard via large sliding glass doors. Above the living room, there's a mezzanine with small reading/library area.

Photography by Marcin Ratajczak

Heading upstairs, there are cut-outs in the wall that act as internal windows so you can see the floor below.


This hallway has a cut-out in the wall with a safety barrier so you can see the floor below.

Photography by Marcin Ratajczak

Just off the hallway is the reading/library area with wood shelves and matching desk.


This home has a mezzanine library/reading area that overlooks the floor below and has views of the garden.

Photography by Marcin Ratajczak

Here’s a look at the kids bedroom, with each bed having its own little house.


This kids bedroom has each bed enclosed within its own little house.

Photography by Marcin Ratajczak

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Pinterest