Large Windows Fill This Dutch Home With Plenty Of Natural Light

The exterior of this modern house features brick volumes that are separated by a concrete canopy, providing a strong horizontal line to the vertical nature of its surroundings. #ModernHouse #Brick #Concrete #Architecture

Photography by Matthijs van Roon

 

Architecture firm HofmanDujardin, have completed Villa Zeist 2, a contemporary house surrounded by woods in Zeist, Netherlands.

 

The exterior of the house features brick volumes that are separated by a concrete canopy, providing a strong horizontal line to the vertical nature of its surroundings.

The exterior of this modern house features brick volumes that are separated by a concrete canopy, providing a strong horizontal line to the vertical nature of its surroundings. #ModernHouse #Brick #Concrete #Architecture

Photography by Matthijs van Roon

Inside, the dining area is defined by the double-height ceiling, while a large window and sliding glass doors allow for an abundance of natural light to filter into the home.


This modern house has a double-height ceiling above dining table, large windows for plenty of natural light, and wood framed sliding doors to connect to the outdoors. #DiningRoom #DoubleHeightCeiling #Windows #SlidingDoors

Photography by Matthijs van Roon

The interior is built up of linked volumes of different sizes which create a series of pockets, like this sitting area.


The interior of this modern house is built up of linked volumes of different sizes which create a series of pockets, like this sitting area. #FloorToCeilingWindows #SittingRoom

Photography by Matthijs van Roon

Adjacent to the dining room is an all-white kitchen, that almost blends in with the walls. A picture window above the sink provides a view of the garden, while stairs and a hallway at the end of the kitchen connect the different levels of the house.


This modern house has a double-height ceiling above dining table, large windows for plenty of natural light, and wood framed sliding doors to connect to the outdoors. #DiningRoom #WhiteKitchen #DoubleHeightCeiling #Windows #SlidingDoors

Photography by Matthijs van Roon | Architect: HofmanDujardin | Team: Barbara Dujardin, Michiel Hofman, Anne Boonstra, Fabian van den Bosch and Maik Peters | Construction consultant: BREEDID | Installation Consultant: Bureau 1232 | Lighting consultant: Modular lighting | Cost consultant: Archisupport | Contractor: Kormelink

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – April 2019 – Flexform Groundpiece
Social Media – Pinterest