A Modern Wood Rear Extension Was Added To This Home In England

Scenario Architecture have designed a modern wood extension to a large Victorian house, located in a conservation area in Hackney, London. #HouseExtension #Architecture

Photography by Matt Clayton

 

Scenario Architecture have designed a modern wood extension to a large Victorian house, located in a conservation area in Hackney, London.

 

The home’s interior used to be dark, with a large, old, and poorly built conservatory which blocked light traveling into the living area, and due to it being freezing in winter and overheated in summer the conservatory itself was not in use at all. The architects decided to replace the old conservatory with a bright and open extension.

Scenario Architecture have designed a modern wood extension to a large Victorian house, located in a conservation area in Hackney, London. #ModernExtension #HouseAddition #Architecture

Photography by Matt Clayton

Inside, there’s elements of the original home on display, like the large brick wall, that provides a separation from the old and new areas of the home. In the new extension, a built-in bench provides a small sitting area for relaxing.


Inside this modern extension, there's elements of the original home on display, like the large brick wall, that provides a separation from the old and new areas of the home. A built-in bench provides a small sitting area in the extension. #BrickWall #Bench #SittingArea #InteriorDesign

Photography by Matt Clayton

The extension, which also has a dining area, opens up to the backyard with the use of folding glass doors.


This modern house extension that has a sitting area, a dining area and a kitchen, opens up to the backyard with the use of folding glass doors. #ModernHouseExtension #ModernExtension #GlassWalls

Photography by Matt Clayton

At the end of the extension is a new kitchen with light grey cabinets, white countertops and a green backsplash. Skylights help to keep the interior of the extension bright.


This old house has a new extension with a kitchen that features light grey cabinets, white countertops and a green backsplash. #KitchenDesign #SimpleKitchen #GreyCabinets

Photography by Matt Clayton

Back by the sitting area are some stairs that lead into the original living room of the home, that now looks over the newly added living space below.


The original living room in this old Victorian home, now looks over the newly added living and dining space below. #BrickWall #ModernAddition

Photography by Matt Clayton

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – August 2018 – Cappellini Revolving Cabinet
Social Media – Pinterest