This Public Seating Installation Was Inspired By Snowbanks That Gather Around Trees And Street Lights

Atelier Pierre Thibault designed a public seating installation named Le Banc de Neige (The Bench of Snow), that was inspired by the snowbanks that gather around the trees and street lights in winter.

Photography by Maxime Brouillet

 

When it was a little more sunny and a lot less snowy in Quebec City, Canada, Atelier Pierre Thibault designed a public seating installation named Le Banc de Neige (The Bench of Snow).

 

Atelier Pierre Thibault designed a public seating installation named Le Banc de Neige (The Bench of Snow), that was inspired by the snowbanks that gather around the trees and street lights in winter.

Photography by Maxime Brouillet

Inspired by the cooler months of the year when there is plenty of snow around, the designer wanted to recreate the snowbanks that gather around the trees and street lights.


Atelier Pierre Thibault designed a public seating installation named Le Banc de Neige (The Bench of Snow), that was inspired by the snowbanks that gather around the trees and street lights in winter.

Photography by Maxime Brouillet

Taking this inspiration, the designer created a curvaceous public seating area that has many levels and appears to form around the trees. Stepping up the levels, you will find yourself surrounded by the leaves of the trees, creating a private spot sheltered from the street.


Atelier Pierre Thibault designed a public seating installation named Le Banc de Neige (The Bench of Snow), that was inspired by the snowbanks that gather around the trees and street lights in winter.

Photography by Maxime Brouillet

Le Banc de Neige was commissioned by Quebec City street art festival Passages Insolites, and just like when the snow melts and disappears, the installation, made from thin painted plywood, was only to be enjoyed for the summer of 2016.

Here’s a group of illustrations that show the design of the installation.


Atelier Pierre Thibault designed a public seating installation named Le Banc de Neige (The Bench of Snow), that was inspired by the snowbanks that gather around the trees and street lights in winter.


Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – December 2017 – Carl Hansen Wishbone
Social Media – Pinterest