Altius Architecture Gave This Semi-Detached Toronto Home A Contemporary Update

A young couple with two children approached Altius Architecture to redesign their semi-detached home in Toronto, Canada, while keeping the historic exterior. #ModernInterior #Renovation

 

A young couple with two children approached Altius Architecture to redesign their semi-detached home in Toronto, Canada, while keeping the historic exterior.

 

The architects goal was to design a contemporary home within an old shell, and from the street, the house appears unchanged. However, once inside, the interior is bright and open, with a Scandinavian-like aesthetic, and the dining room positioned to look out onto the street.

The interior of this historic house has been updated with a Scandinavian-like aesthetic. #Renovation #ModernInterior #Scandinavian


The main floor of the home has been opened up and dedicated to the social areas, like the dining room, kitchen, and living room. Custom millwork was added to create a uniform look throughout the house.


The main floor of this renovated house has been opened up and dedicated to the social areas, like the dining room, kitchen, and living room. Custom millwork was added to create a uniform look throughout the house. #KitchenDesign #WoodAndWhiteKitchen #ModernKitchen


The living room is focused on the fireplace that has built-in shelving on either side. A large 3-panel lift and slide glass door opens the living room to the backyard.


This living room is focused on the fireplace that has built-in shelving on either side. A large 3-panel lift and slide glass door opens the living room to the backyard. #LivingRoom #Fireplace #Shelving


As part of the renovation, a third floor dormer was extended in order to make a large master suite.


As part of the renovation of this house, a third floor dormer was extended in order to make a large master suite. #Renovation #Architecture


The large master suite has a sitting area with built-in wood shelves and cabinetry, as well as a brick accent wall.


This large master suite has a sitting area with built-in wood shelves and cabinetry, as well as a brick accent wall. #SittingRoom #MasterSuite


In the bedroom, rows of windows fill the minimally furnished room with an abundance of natural light.


In this bedroom, rows of wood-framed windows fill the minimally furnished room with an abundance of natural light. #Bedroom #Windows


In the bathroom, high ceilings create a lofty feeling, while the freestanding white bathtub is positioned in front of the window that has tree views.


In this contemporary bathroom, high ceilings create a lofty feeling, while the freestanding white bathtub is positioned in front of the window that has tree views. #BathroomDesign #ModernBathroom


Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – April 2019 – Fritz Hansen PK22
Social Media – Pinterest