A Side Extension Was Added To This Victorian Terrace House In London

Amos Goldreich Architecture has designed a side extension as well as ground floor internal reconfiguration and refurbishment of a Victorian terrace house in London, England. #SideExtension #Architecture

Photography by Rory Gardiner

 

Amos Goldreich Architecture has designed a side extension, as well as ground floor internal reconfiguration and refurbishment of a Victorian terrace house in London, England.

The design brief was to enlarge the kitchen with a side extension and make more space on the ground floor with efficient storage solutions throughout.

 

Inside, there’s a modified IKEA kitchen, finished with blue plywood fronts, and a kitchen island with room for seating. A new guest bathroom was also added behind the kitchen.

This renovated house features a modified IKEA kitchen finished with blue plywood fronts, and a bespoke kitchen island design with room for seating. A new guest bathroom was added behind the kitchen. #BlueKitchen #KitchenDesign #ModernKitchen

Photography by Rory Gardiner

Adjacent to the kitchen is a built-in, wood-lined window seat that looks out onto the backyard.


This house features a built-in, wood-lined window seat that looks out onto the backyard, and a wood wall pantry. #WallPantry #WindowSeat

Photography by Rory Gardiner

The side extension was formed by resting structural timber fins, externally clad in zinc, onto the brick party wall.


The side extension of this Victorian terrace house was formed by resting structural timber fins, externally clad in zinc, onto the brick party wall. #SideExtension #Architecture #Renovation

Photography by Rory Gardiner

Running along the wall is a custom-designed wood wall pantry, with shelving and black pendant lights.


Running along the wall in this house, is a custom-designed wood wall pantry, with shelving and black pendant lights. #WallPantry #Pantry #InteriorDesign

Photography by Rory Gardiner

A large skylight brings daylight into the kitchen and improves connections between the spaces linking the front living room with the rear garden.


This renovated house features a wall pantry with shelving and skylights. #WallPantry #Shelving

Photography by Rory Gardiner

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – June 2019 – Vitra La Chaise
Social Media – Pinterest