A Solid Block Hovers Above A Base Of Glass At This Home In Brazil

FGMF Arquitetos have designed this modern house in São Paulo, Brazil, for a young family, that sits on a steep slope and has views of the city.

Photography by Rafaela Netto

 

FGMF Arquitetos have designed this modern house for a young family in São Paulo, Brazil, that sits on a steep slope and has views of the city.

 

FGMF Arquitetos have designed this modern house in São Paulo, Brazil, for a young family, that sits on a steep slope and has views of the city.

Photography by Rafaela Netto

Large glass windows break up the concrete exterior and help to support a cantilevered section of the the upper floor of the home.


Large glass windows break up the concrete exterior of this modern house and help to support a cantilevered section of the the upper floor of the home.

Photography by Rafaela Netto

One section of the glass walls can be slid open so that the home owners can have access to the garden and swimming pool outside.


This modern house has glass walls can be slid open so that the home owners can have access to the garden and swimming pool outside.

Photography by Rafaela Netto

At the front of the house, a tall wood door sits beside the garage.


At the front of this modern house, a tall wood front door lit by a single light, sits beside the garage.

Photography by Rafaela Netto

On this level of the home, that has wood flooring, is a living room as well three bedrooms, each with ensuite bathrooms.


Wood floors cover the upper floor of this home, while concrete stairs lead to the lower floor.

Photography by Rafaela Netto

Travelling down the concrete stairs, you reach the main living area of the house, which has a split level, separating the kitchen and dining area from a second living room.


This modern house has a split level that separates the kitchen and dining area from a second living room.

Photography by Rafaela Netto

The dining area is positioned to take full advantage of the void in the ceiling and the skylight above, with the artistic light installation drawing your eye upwards to the open space.


This modern dining area is positioned to take full advantage of the void in the ceiling and the skylight above, with the artistic light installation drawing your eye upwards to the open space.

Photography by Rafaela Netto

Stepping down to the second living area of the home, you can see how the large windows flood the entire space with plenty of natural light, which helps to brighten the unfinished concrete walls, while a large rug makes the room feel warmer and assists in anchoring the furniture in the large room.


Stepping down to the living area of this modern house, you can see how the large windows flood the entire space with plenty of natural light, which helps to brighten the unfinished concrete walls, while a large rug makes the room feel warmer and assists in anchoring the furniture in the large room.

Photography by Rafaela Netto

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – August 2017 – Mark Table
Social Media – Pinterest