Teak Screens Provide Privacy, Natural Light, And Ventilation In This Home

Teak Screens Provide Privacy, Natural Light And Ventilation In This Home

Photography by Sanjay Kewlani

 

This home in Singapore, located in front of a bus-stop at a junction of a minor road and a busy main road, definitely stands out from the crowd with its concrete and teak screen form.

 

Teak Screens Provide Privacy, Natural Light And Ventilation In This Home

Photography by Sanjay Kewlani

The home, designed by Aamer Architects, combines raw off-form concrete and crafted solid teak screens from Bali, to create a unique look.


Teak Screens Provide Privacy, Natural Light And Ventilation In This Home

Photography by Sanjay Kewlani

By using the teak screens on the home, they help to protect the home from the harsh urban environment without compromising on views, natural light and ventilation.


This home uses teak screens on the exterior, to protect the home from the harsh urban environment without compromising on views, natural light and ventilation.

Photography by Sanjay Kewlani

Concrete boundary walls and lush landscaping allow the home owners to have a private space to enjoy the swimming pool and main floor without being seen from the street.


Concrete boundary walls and lush landscaping allow the home owners to have a privacy to enjoy the swimming pool and main floor without being seen from the street.

Photography by Sanjay Kewlani

Inside, there’s an open living room with a double-height ceiling and large fan, allowing for the air to circulate, a much-needed feature for a hot climate.


This open living room has a double-height ceiling and large fan, allowing for the air to circulate.

Photography by Sanjay Kewlani

Above the main living area, there’s a small library and desk on the mezzanine.


This home has a mezzanine level, home to a library and work area.

Photography by Sanjay Kewlani

On the top floor, there’s a master bedroom with a wood ceiling and sitting area.


This attic bedroom has a small semi-enclosed balcony and a sitting area.

Photography by Sanjay Kewlani

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – December 2017 – Cassina Cicognino Side Table
Social Media – Pinterest