The Living Room In This Home Is Inside A Box That Hangs Off The Second Floor

Perched overlooking the coastline of Charlevoix, Quebec, is this contemporary home that has a cantilevered living room.

Photography by Adrien Williams

 

Perched overlooking the coastline of Charlevoix, Quebec, is this contemporary home that has a cantilevered living room.

 

Perched overlooking the coastline of Charlevoix, Quebec, is this contemporary home that has a cantilevered living room.

Photography by Adrien Williams

The home, designed by ACDF Architecture, has a bold black and glass box that overhangs above the grass below.


The home, designed by ACDF Architecture, has a bold black and glass box that overhangs above the garden below.

Photography by Adrien Williams

Bold black frames on the cantilevered part of the house, match the other frames found throughout the home.


Bold black frames on the cantilevered part of this house, match the other frames found throughout the home.

Photography by Adrien Williams

The living room is inside the box, with picturesque views provided by the floor-to-ceiling windows. The interior has been softened by the use of wood on the ceiling, floors, and the interior of the beams.


This living room with light wood details, cantilevers out away from the house, providing it with an amazing view from the floor-to-ceiling windows.

Photography by Adrien Williams

Here’s the view from the dining room, where you can see how much the living room sticks out from the rest of the home.


This dining room with amazing views, has floor-to-ceiling windows, a glass and wood dining set that seats 10, and a gold chandelier.

Photography by Adrien Williams

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – Jan 2018 – Kymo Mashup Cubik
Social Media – Pinterest