This Dutch museum is covered in grass and has a rooftop walkway

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

 

After an eight-month redesign by Studio Marco Vermeulen, the Biesbosch Museum in Werkendam, The Netherlands, opened to the public this summer.

 

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

The museum has been completely transformed and extended, with a new wing that opens to its surroundings

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

To avoid any unnecessary waste of material or energy, the hexagonal structure of the original Biesbosch Museum pavilions was retained.

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

The designers included a path on top of the museum, to allow you to walk through the green roof.

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

Here you can see how the path winds its way through the roof.

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

The path leads you to a lookout that has views of the surrounding parkland.

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

A large glass wall breaks up the greenery and welcomes you to the museum.

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

At night, you can clearly see the lit up interior of the museum.

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

An outdoor seating area has been added to for visitors to take a break.

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

The museum has an organic restaurant, with views of the nearby water and landscape.

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

Here’s another view of the restaurant’s dining area.

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

A water feature leads you through to the museum space.

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

The permanent exhibition has been designed by Studio Joyce Langezaal, and explains the historical development of the region.

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

This room has ‘grass’ covered seating, where visitors can sit and watch videos on the wall.

Biesbosch MuseumIsland Werkendam by Studio Marco Vermeulen

Photography © Ronald Tilleman

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – December 2016 – 1000 Karat
Social Media – Pinterest