This new coffee shop in Hong Kong is designed to interact with the street

A brand new coffee shop has recently opened in Hong Kong, and they have dhas transformed this corner site and the character of the neighborhood by using warm materials and emphasizing indoor-outdoor engagement.

Photography by Zach Hone

 

A new coffee shop has recently opened in Hong Kong that was designed so the people drinking coffee can interact with people on the street.

 

A brand new coffee shop has recently opened in Hong Kong, and they have dhas transformed this corner site and the character of the neighborhood by using warm materials and emphasizing indoor-outdoor engagement.

Photography by Zach Hone

Designed by James JJ Acuna of JJA / Bespoke Architecture, the coffee shop named Elephant Grounds has transformed this corner site and the character of the neighborhood by using warm materials and emphasizing indoor-outdoor engagement.


This cafe has a simple color palette of wood, white and black, with a touch of green from the plants.

Photography by Zach Hone

The entrance of the coffee shop has been pushed back almost 4 feet (1.2m), to allow for an outdoor coffee bar and give it an al-fresco atmosphere.


The entrance of this cafe has been pushed back almost 4 feet (1.2m), to allow for an outdoor coffee bar and to give it an al-fresco atmosphere.

Photography by Zach Hone

Inside the service area, black window frames contrast with the wood and white details used throughout the cafe.


Inside, the black service area and window frames contrast the wood and white details used throughout the cafe.

Photography by Zach Hone

There’s lots of seating inside, and a chalkboard wall allows for the introduction of art or cafe announcements.


Inside, the black service area, chalkboard wall and window frames, contrast the wood and white details used throughout the cafe.

Photography by Zach Hone

A second seating and bar area is located at the back of the coffee shop with views of the lower level and the street outside.


This cafe has a second seating and bar area is located at the back of the coffee shop, that is raised up and provides views of the lower level and the street outside.

Photography by Zach Hone

Black details contrast the wood and white details used throughout this coffee shop.

Photography by Zach Hone

Built-in seating is combined with tables and chairs to create a cozy and relaxed look in the coffee shop.


Built-in seating is combined with tables and chairs to maximize the seating options in this cafe.

Photography by Zach Hone

When the weather is nice, the windows are opened up and people can choose whether they want to sit inside or on the extended window sill that allows people to interact with the street.


When the weather is nice, the windows of this cafe are opened up and people can choose whether they want to sit inside or on the extended sill that allows people to interact with the street.

Photography by Zach Hone

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – July 2017 – Stacking
Social Media – Pinterest