This new home of wood and stone was designed to enjoy the tranquility of the surrounding forest

This home in Valle de Bravo, Mexico, was designed to allow the home owners to enjoy the tranquility of the surrounding forest of ancient pines and lush vegetation.

Photography by Rafael Gamo

 

This home in Valle de Bravo, Mexico, was designed to allow the home owners to enjoy the tranquility of the surrounding forest of ancient pines and lush vegetation.

Designed by Weber Arquitectos, this home is part of a small development of five houses, that were designed to have little impact on the surrounding trees in order to respect the environment as much as possible.

 

This home in Valle de Bravo, Mexico, was designed to allow the home owners to enjoy the tranquility of the surrounding forest of ancient pines and lush vegetation.

Photography by Rafael Gamo

The design and layout creates a sense of privacy, while the adult trees provide shade for the swimming pool and covered patio.


The design and layout of this home creates a sense of privacy, with the adult trees providing shade for the swimming pool and covered patio.

Photography by Rafael Gamo

Designed to exemplify indoor/outdoor living, with a large sliding door opening the spaces and making them one. Both spaces are almost symmetrical in their design.


This home has been designed to exemplify indoor/outdoor living, with a large sliding door opening the spaces and making them one. Both spaces are almost symmetrical in their design.

Photography by Rafael Gamo

Windows that follow the roofline, and built-in benches are some of the custom design features that the designers included.


Windows that follow the roofline, and built-in benches are some of the custom design features that the designers included.

Photography by Rafael Gamo

A large floor-to-ceiling window with thick black frames lets plenty of natural light into the home, and views of the trees add to the feeling of being in a forest.


A large floor-to-ceiling window with thick black frames lets plenty of natural light into the home, and views of the trees add to the feeling of being in a forest.

Photography by Rafael Gamo

In the bathroom, there’s a built-in open wardrobe, and on the opposite wall there’s a large mirror with a dual-sink vanity below. A large skylight makes sure the shower and toilet area also have views of the trees.


In this bathroom, there's a built-in open wardrobe, and on the opposite wall there's a large mirror with a dual-sink vanity below. A large skylight makes sure the shower and toilet area have views of the trees too.

Photography by Rafael Gamo

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – May 2018 – Living Divani Clivio
Social Media – Pinterest