This Visitor Centre Design Was Inspired By Yurts

Architecture firm HDD have designed the Mulan Weichang Visitors Centre, that's located in China, and whose shape is inspired by yurts. #Architecture

Photography by Shengliang Su

 

Architecture firm HDD have designed the Mulan Weichang Visitors Centre, whose shape is inspired by yurts.

 

Architecture firm HDD have designed the Mulan Weichang Visitors Centre, that's located in China, and whose shape is inspired by yurts. #Architecture

Photography by Shengliang Su

The center has been built in the north east of Hebei province, which is connected to inner Mongolia grassland, and as they used old stone, used wooden beam and ratten to create the building, its design fits in with the surrounding area.


Architecture firm HDD have designed the Mulan Weichang Visitors Centre, that's located in China, and whose shape is inspired by yurts. #Architecture

Photography by Shengliang Su

Inside, there’s a library where local children can visit to read and play. In the middle of the library is a sunken living space, giving visitors a chance to sit and relax.


Inside this visitors centre in China, there's a library where local children can visit to read and play. In the middle of the library is a sunken living space, giving visitors a chance to sit and relax. #Library #Architecture #Shelving

Photography by Shengliang Su

Next to the library is an open kitchen area that creates a shared space for guests to cook together.


This visitors centre in China has an open kitchen area that creates a shared space for guests to cook together. #OpenKitchen #InteriorDesign

Photography by Shengliang Su

Off to the side of the kitchen is a dining area with views of the outdoors.


This wood-lined dining area has views of surrounding landscape. #DiningRoom #Wood

Photography by Shengliang Su

The visitor centre also has rooms for people to stay overnight. Just outside this room is a sitting area that’s located within a window.


A window becomes a sitting area in this visitors centre in China. #Window #SittingArea

Photography by Shengliang Su

In the rooms, large windows fill the interior with natural light and provide a picturesque view to wake up to in the morning.


In this contemporary bedroom, a large window fills the interior with natural light and provides a picturesque view to wake up to in the morning. #ContemporaryBedroom #Windows

Photography by Shengliang Su

In the bathroom, a freestanding bathtub sits in front of another large window that perfectly frames the surrounding landscape.


In this modern bathroom, a freestanding bathtub sits in front of another large window that perfectly frames the surrounding landscape. #ModernBathroom #Window

Photography by Shengliang Su | Architects: HDD | Architect in Charge: Hai’ao Zhang | Design Team: Qiwei Yao, Hang Xu, Hao Wu, Di Li, Hongxi Li, Tingting Wang, Shuang Zhao, Zijun Cheng, Jiawei Liu, Yinxuan Yuan, Meina Li | Manufacturers: Dongpeng, Sharp

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – November 2018 – Sollos Teca Bar Cart
Social Media – Pinterest