A House Designed For A Sculptor

Marie-Claude Hamelin and Loukas Yiacouvakis of architecture firm YH2, have worked together with sculptor Jacek Jarnuszkiewicz, to design a home for himself in Bolton-Est, Canada.

Photography by Francis Pelletier

 

Marie-Claude Hamelin and Loukas Yiacouvakis of architecture firm YH2, have worked together with sculptor Jacek Jarnuszkiewicz, to design a home for himself in East Bolton, Quebec, Canada.

 

Marie-Claude Hamelin and Loukas Yiacouvakis of architecture firm YH2, have worked together with sculptor Jacek Jarnuszkiewicz, to design a home for himself in Bolton-Est, Canada.

Photography by Francis Pelletier

The architects mentioned that ‘the project was conceived following the guidelines of the surrealist’s exquisite cadaver where each designer builds upon the work done by the previous one.’

This resulted in a vertical home, composing of two wood volumes surrounded by a coniferous forest.


At night, this sculptor's home lights up like a lantern.

Photography by Francis Pelletier

A large covered terrace that’s accessed from the living room is like a wildlife observation tower and offers views of the forest below.


A large covered terrace that's accessed from the living room, is like a wildlife observation tower and offers views of the forest below.

Photography by Francis Pelletier

In the dining room, an artistic detail that looks like scales, travels up the wall, and guides your eye to the glass in the ceiling above.


In this dining room, an artistic detail that looks like scales, travels up the wall, and guides your eye to the glass in the ceiling above.

Photography by Francis Pelletier

The home also features large floor-to-ceiling windows throughout, which allow the natural light to fill the home and bounce off the expansive white walls.


This home features large windows throughout, which allows the natural light to fill the home and bounce off the expansive, white walls.

Photography by Francis Pelletier

This home features large windows throughout, which allows the natural light to fill the home and bounce off the expansive, white walls.

Photography by Francis Pelletier

A simple kitchen is located near the dining room, and black stairs lead you to the upper level of the home.


A simple kitchen is located near the dining room in this home, and black stairs lead you to the upper level.

Photography by Francis Pelletier

Upstairs, you can see the glass flooring with views of the lower level.


This home has a glass floor on the upper level, providing views of the living space below.

Photography by Francis Pelletier

The artistic wall carries right through into the bathroom.


This bathroom has a large floor-to-ceiling window that provides views of the forest outside.

Photography by Francis Pelletier

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2018 – Cappellini Capo Arm Chair
Social Media – Pinterest