A subdued palette fills this family home with calm comfort

This home has a large double-height ceiling main floor with the living room and dining room separated by a partial wall.

Photography by Amit Gosher

 

NeumanHayner Architects have designed this “L” shaped home in Tel Aviv, Israel, for a family of four.

 

NeumanHayner Architects have designed this "L" shaped home in Tel Aviv, Israel, for a family of four.

Photography by Amit Gosher

At the front of the home, tree bark covers the ground to enhance the concrete strip and stairs leading you to the front door.


At the front of this home, tree bark covers the ground to enhance the concrete strip and stairs leading you to the front door.

Photography by Amit Gosher

At one end of the house, there’s a small patio area with a centrally positioned tree.


This home has a small patio area with a centrally located tree to provide shade.

Photography by Amit Gosher

Here, you can see how the house takes the shape of an “L”. There’s also room in the yard for a pool with a deck and bar.


This L-shaped home has a large swimming pool with a surrounding deck and a bar area.

Photography by Amit Gosher

A covered patio is home to a couple of swing benches and an outdoor dining table.


This covered patio is home to a couple of swing benches and an outdoor dining table.

Photography by Amit Gosher

Inside, the space has a double-height ceiling accompanied by large windows with black frames. In the living area, comfortable couches are focused on the television, and a partial wall divides the open space to define the dining area.


This home has a double-height ceiling accompanied by large windows with black frames. In the living area, comfortable couches are focused on the television, and a partial wall divides the open space to define the dining area.

Photography by Amit Gosher

Here, you can see the partition wall and layout of the open floor plan.


In this house, the living area is separated from the dining area by a partial wall that has storage hidden inside.

Photography by Amit Gosher

Looking towards the kitchen there’s a lofted reading area positioned above it.


This home has a lofted reading space located directly above the kitchen.

Photography by Amit Gosher

In the kitchen, a central island has a large wooden butcher block top, and white accents like the chairs, pop against the dark gray cabinets.


In this kitchen, the central island has a large wooden butcher block top, and white accents, like the chairs, pop against the dark gray cabinets.

Photography by Amit Gosher

On the main level there’s also two children’s bedrooms. The first has a bed that’s suspended from the ceiling using heavy duty rope and fixtures.


This teenager’s bedrooms has a bed that is suspended from the ceiling using heavy duty rope and fixtures.

Photography by Amit Gosher

The second bedroom has a rope swing chair. Both bedrooms are filled with light from the large windows.


This kids room has a rope swing seat hanging from the ceiling.

Photography by Amit Gosher

Here’s a look at one of the bathrooms in the home, with a deep circular tub and wooden vanity.


This bathroom has a deep circular tub, a wooden vanity a variety of patterned gray tiles on the floor.

Photography by Amit Gosher

On this floor, there’s also a second living area, ideal for the children to watch their shows.


This home has a small kids tv area, with storage and a rope swing seat.

Photography by Amit Gosher

Bamboo lines the concrete stairs that lead you to the upper floor of the home.


Bamboo lines the concrete stairs that lead you to the upper floor of this home.

Photography by Amit Gosher

The bamboo is carried through to the reading loft, that also has a bar area to let you sit and watch the action below.


This home has a lofted reading space with bamboo shelving.

Photography by Amit Gosher

The upper floor is also home to the the master bedroom with a private balcony. The bedroom flows through to the large bathroom with standalone bathtub and corner shower with a glass surround.


This master bedroom has its own private balcony, and flows through to the large bathroom with standalone bathtub and corner shower with a glass surround.

Photography by Amit Gosher

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2018 – Cappellini Capo Arm Chair
Social Media – Pinterest