See Inside This Plush Apartment Designed For A Photographer

An Apartment Designed For A Photographer In Malaysia

 

When asked to create a show unit in an apartment building in Kuala Lumpur, Malaysia, interior designers Nu Infinity thought about who the owner of this apartment might be before starting the design.

They decided that the owner would be an avid traveler and photographer, and that the apartment should be designed to incorporate natural materials into the interior to create a calm relaxing space, perfect for retreating to after a busy trip.

 

A sculptural element on a pedestal greets you as you enter this apartment.


Upon entering the home, there is greenery everywhere, like the green walls and this striking arrangement positioned in front of a mirror.


Upon entering this home, there is greenery everywhere, like the green walls and this arrangement positioned in front of a mirror.


Next to the arrangement is the living room with curved floor-to-ceiling windows to enjoy the view.


This living room has curved floor-to-ceiling windows to take advantage of the view.


The living room is filled with soft colors and natural elements, as well as a curved sofa that matches the curve of the window.


This living room is filled with soft colours and natural elements, as well as a curved sofa that matches the curve of the window.


Heading out of the living room, you can see natural elements, like the wood feature ceiling and another green wall next to the dining area.


This apartment has a wood feature ceiling and a green wall next to the dining area.


A long wooden table with plenty of room for 8 people is perfect for entertaining.


This long wood table ensures there is plenty for entertaining and serving 8 guests.


At the end of the dining table is the kitchen, full of grey cabinets with matching countertops, and 5 individual pendant lamps hang above the kitchen to light it up.


This kitchen is full of grey cabinets with matching countertops, and 5 individual pendant lamps light up the kitchen island.


The apartment also has a second lounge area, with plenty of shelving and room for a few stools. There’s also a wall of mirrors to help make the space appear larger.


This casual living room has plenty of shelving and room for a few stools. There is also a wall of mirrors to help make the space appear larger, and a large art piece is perfect for displaying precious items.


The master bedroom is definitely a private retreat, with a dedicated space to relax and read a book.


This master bedroom is definitely a private retreat, with a dedicated space to relax and read a book.


To reach the master bathroom, first you must go through the walk-in closet.


This master closet has a large sculptural pendant light and plenty of storage.


Behind the walk-in closet is the bathroom, with a stone feature wall behind the bath, and the glass enclosed shower tucked into the corner.


Tucked away behind this walk-in closet is the bathroom, complete with a stone feature wall behind the bath, and a glass enclosed shower tucked into the corner.


In the second bedroom, the natural touches continue, with a wooden feature wall and the addition of plants and flowers as decor.


In this bathroom touches of nature have been included with a wooden feature wall and the addition of plants and flowers as decor.


In the third bedroom, there’s a custom designed desk and graphic wall art.


In this bedroom there is a custom designed desk against the window, and graphic art on the wall.


Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2018 – Sollos Teca Bar Cart
Social Media – Pinterest