The seat along the wall becomes a dramatic sculptural wood ceiling

Interior Design Ideas - The wooden seating in this student center continues up the wall and becomes the ceiling.

Photography by Stéphane Groleau

 

Inside the student centre at Polytechnique Montréal, Canada, is a public lounge area that has been designed by Menkès Shooner Dagenais LeTourneux Architectes. As part of the student lounge area, they designed a length of seating that transforms into the ceiling.

 

Interior Design Ideas - The wooden seating in this student center continues up the wall and becomes the ceiling.

Photography by Stéphane Groleau

Wood ribs positioned tightly against each other make up the seat. Some of them continue and extend to become a ceiling detail, drawing your eye upwards.


Interior Design Ideas - The wooden seating in this student center continues up the wall and becomes the ceiling.

Photography by Stéphane Groleau

Lighting has been positioned between the wood ribs, highlighting the curves of the design.


Interior Design Ideas - The wooden seating in this student center continues up the wall and becomes the ceiling.

Photography by Stéphane Groleau

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Pinterest