This apartment’s industrial interior was inspired by the old factory space it was built in

This apartment's industrial interior was inspired by the old factory space it was built in

Photography by Ed Reeve

 

British architecture and design firm APA have transformed what was once a shoe factory in a building that dates back to the 1930s, into a contemporary apartment with industrial touches.

 

This apartment's industrial interior was inspired by the old factory space it was built in

Photography by Ed Reeve

A built-in bench transforms into a desk for a home office and guides you to the living room and kitchen. There’s also a large black box central to the apartment that incorporates the use of raw steel walls, blackened mesh screens, metal shelves, recesses, decorative niches and sliding doors.


This industrial apartment interior features a built-in bench that transforms into a desk for a home office and guides you to the living room and kitchen.

Photography by Ed Reeve

In the living room there’s two sofas back-to-back, one facing the hidden television and the other facing the kitchen and dining room.


In this living room there's two sofas back-to-back, one facing the hidden television and the other facing the kitchen and dining room.

Photography by Ed Reeve

Just off the living room is a small balcony filled with plants.


This balcony has been filled with plants to add a touch of greenery to an industrial apartment.

Photography by Ed Reeve

The large black box houses a bathroom, film and book archive and laundry facilities.


The large black box houses a bathroom, film and book archive and laundry facilities.

Photography by Ed Reeve

In the kitchen an old industrial door has been included, while the black cabinetry contrasts the white walls and polished concrete floor.


In this kitchen an industrial door, from when the building was a shoe warehouse, has been left, and the black cabinetry contrasts the white walls and polished concrete floor.

Photography by Ed Reeve

From this view, you can see the entrance to the bedroom.


This industrial apartment in London has a built-in desk that lines a section of the wall.

Photography by Ed Reeve

In the bedroom, the headboard has been designed in a way to hide the lighting. A sliding privacy screen closes off the bedroom from the rest of the apartment.


In this bedroom, the headboard has been designed in a way to hide the lighting. A sliding privacy screen closes off the bedroom from the rest of the apartment.

Photography by Ed Reeve

Here are a couple of close-ups of the details in the apartment, like the metal screen on the black box and large door in the kitchen.


This metal screen is part of a 'cube' storage unit in an industrial apartment in London.

Photography by Ed Reeve

This large metal door is a feature in an industrial apartment in London.

Photography by Ed Reeve

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Pinterest