Wallaby Lane House by Robinson Architects

Robinson Architects recently completed the Wallaby Lane house and studio on the Sunshine Coast of Queensland, Australia.

wh_040214_01

wh_040214_02

wh_040214_03

wh_040214_04

wh_040214_05

wh_040214_07

wh_040214_09

Description from the architects

Wallaby Lane house and studio are located at Tinbeerwah on the Sunshine Coast, Australia.. The dwellings were designed for a family relocating from Sydney with construction finalised late 2013.

The site, a long slither in shape, is just over 2 hectares. Established bushland in the centre of the property separates the two buildings.

The house sits high on the site and is linear in plan to follow the natural contour. Orientated to the north, large eaves and a fly-over roof shade the building. Cross ventilation, natural daylighting and beautiful views to Cooroy Mountain are maximised.

The house plan is spacious yet compact. No space is wasted. A suspended polished concrete floor throughout the living areas provides the thermal mass to the building. Low e glass and large overhangs provide a very comfortable internal climate.

The property is not serviced by town water or sewerage. An onsite waste water treatment system looks after both buildings and rain water is harvested.

Architects: Robinson Architects
Photography: Nic Granleese

Luminaire – November 2018 – Ingo Maurer  Babadul Floor Lamp
Social Media – Pinterest