Walls of windows are ever-present in this home

This home, located on a steep site in Sao Paulo, Brazil, evokes the architecture of Mies van der Rohe, with its simple geometry and extensive use of glass.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

 

This home, located on a steep site in Sao Paulo, Brazil, combines simple geometry and extensive use of glass to create dramatic spaces for living.

 

This swimming pool has a large wooden deck with various places to relax.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

Designed by Fernanda Marques Arquitetos Associados. the home has a swimming pool with a large outdoor deck that as direct access to the interior living area, perfect for entertaining.


This outdoor space has a couple of sitting areas, perfect for relaxing by the pool.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

Inside, the living area has a double-height wood ceiling and is surrounded by windows and sliding glass doors.


This living room with a double-height ceiling, opens up to the outside deck and swimming pool.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

There are multiple sitting areas both inside and out.


This small sitting area is flooded with natural light from floor-to ceiling windows.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

At night the living area can be closed off from the swimming pool.


Floor-to-ceiling windows allow for plenty of natural light to fill the living area.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

Opposite the wall of glass on one end of the room is a bright yellow feature wall, located behind a spiral staircase.


This large living area has a double-height ceiling, a bright yellow feature wall and a wooden ceiling.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

The white and wood spiral staircase leads to the second floor of the home.


This spiral staircase mixes wood and white for a contemporary look.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

The yellow feature wall hides the guest bathroom, kitchen, pantry and service stairs.


This Brazilian home has a bright yellow feature wall that hides the guest bathroom, kitchen, pantry and service stairs.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

There is also another set of stairs next to a small lounge room with a shelving unit that has hidden lighting. Large floor-to-ceiling windows fill the space with natural light.


These wood and steel stairs are perfect for sitting on and looking out the floor-to-ceiling windows.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

Upstairs, you can see how the wood ceiling from the main living area flows through to the upper areas of the home.


The wood ceiling flows from one room to another in this Brazilian house.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

There’s also a small outdoor space just off the upstairs games area and living room that has a view of the pool below.


Folding glass doors can be opened to expand the living and games area of this home.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2018 – Sollos Teca Bar Cart
Social Media – Pinterest