This 1962 Ranch-Style Home In Texas Was Given A Contemporary Update

co(X)ist Studio have designed the remodel of an original 1962 ranch-style house in South Austin, Texas, and as part of the renovation, they have created an addition that splits the rectangular house at to create a 'Y'. #FloorPlan #ModernHouseDesign #Architecture

Photography by Patrick Y. Wong

 

co(X)ist Studio have designed the remodel of an original 1962 ranch-style house in Austin, Texas, and as part of the renovation, they’ve created an addition that splits the rectangular house to create a ‘Y’.

 

Here’s a look at the before photos…

BEFORE PHOTOS - co(X)ist Studio have designed the remodel of an original 1962 ranch-style house in South Austin, Texas, and as part of the renovation, they have created an addition that splits the rectangular house at to create a 'Y'. #FloorPlan #ModernHouseDesign #Architecture

Photography by co(X)ist Studio

And here’s a look at the ‘after’ floor plan that shows the various changes to the house, like how the garage is now a home office, and the new ‘Y’ shape.


co(X)ist Studio have designed the remodel of an original 1962 ranch-style house in South Austin, Texas, and as part of the renovation, they have created an addition that splits the rectangular house at to create a 'Y'. #FloorPlan #ModernHouseDesign #Architecture


At the rear of the home, a back porch was added that runs the entire length of the house. The porch canopy has a cut-out to allow the existing crepe myrtle tree to stay in its original location.


At the rear of this modern home, a back porch was added that runs the entire length of the house. The porch canopy has a cut-out to allow the existing crepe myrtle tree to stay in its original location. #Porch #ModernPorch #OutdoorSpace

Photography by Patrick Y. Wong

Stepping inside, the main living areas have an open concept floor plan. Sliding doors create an indoor/outdoor living experience, which is perfect for taking advantage of the warm Texas weather. In the kitchen, white cabinets are paired with a large island that features a wood counter. Beside the kitchen is a wood accent wall that’s home to the television and floating cabinet.


In this modern kitchen, white cabinets are paired with a large island that features a wood counter. Beside the kitchen is a wood accent wall that's home to the television and floating cabinet. #ModernKitchen #KitchenIsland #WoodAccentWall

Photography by Patrick Y. Wong

Opposite the kitchen is the dining room, with a bright yellow dining table and a dark accent wall with plenty of storage. On the other side of the room is the living room.


This modern house has a bright yellow dining table and a dark accent wall with plenty of storage. On the other side of the room is a bright living room. #DiningRoom #DarkAccentWall #LivingRoom #Yellow

Photography by Patrick Y. Wong

A small light-filled hallway provides access to the new bedrooms and gives a glimpse of the sculpture garden outside.


This small light-filled hallway provides access to the new bedrooms and gives a glimpse of the sculpture garden outside. #Hallway #Windows

Photography by Patrick Y. Wong

In one of the bedroom, a large, colorful and graphic mural brightens up the white walls, while a window gives views of the gardens.


In this modern bedroom, a large, colorful and graphic mural brightens up the white walls, while a window gives views of the gardens. #BedroomDesign #KidsBedroom #ModernBedroom #GraphicMural

Photography by Patrick Y. Wong

In another kids bedroom, a high sloped ceiling creates a sense of openness and allows for a raised bed to be included.


In this kid's bedroom, a high sloped ceiling creates a sense of openness and allows for a raised bed to be included. #KidsBedroom #BedroomDesign

Photography by Patrick Y. Wong

A new bathroom was also added in the extension. It has a large double-sink vanity and a walk-in shower with a glass shower door and white tiles.


In this modern bathroom, there's a large double-sink vanity and a walk-in shower with a glass shower door and white tiles. #ModernBathroom #BathroomDesign

Photography by Patrick Y. Wong

In the other bathroom, that sits just behind the living room and before the bedrooms, there’s a skylight, colorful lamps, backsplash and towel racks, and a fun animal mural on the wall.


This modern kids bathroom has a skylight, colorful lamps, backsplash and towel racks, and a fun animal mural on the wall. #KidsBathroom #BathroomDesign #ModernBathroom

Photography by Patrick Y. Wong

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2017 – Carl Hansen Wishbone
Social Media – Pinterest