Additional Living Space Was Added To This 1960s Australian Home

BENT Architecture has recently added additional living space to a 1960s home in Melbourne, Australia, while also reconnecting it to the garden. #Architecture #ModernHouseExtension #Addition

Photography by Tatjana Plitt

 

BENT Architecture has recently added additional living space to a 1960s home in Melbourne, Australia, while also reconnecting it to the garden.

 

The original brick house has a new carport and a pathway that connects to the new addition.

The original 1960s brick house has a new carport and a pathway that connects to a new addition. #Landscaping #Garden

Photography by Tatjana Plitt

The architects carefully peeled away the ad-hoc additions to the rear, leaving only the generously proportioned rooms of the existing home. The new extension tucks neatly under the existing eaves with the new spaces wrapping around the original home, which is united by a continuous roofline which folds overhead.


This new extension tucks neatly under the existing eaves with the new spaces wrapping around the original home, which is united by a continuous roofline which folds overhead. #HouseExtension #HouseAddition #Architecture

Photography by Tatjana Plitt

Inside, the high ceilings create a lofty and open feeling for the living room, while the windows flood the space with natural light. The dark brick from the patio outside continues to flow into the living room to meet the concrete floor.


Inside this modern house extension, the high ceilings create a lofty and open feeling for the living room, while the windows flood the space with natural light. The dark brick from the patio outside continues to flow into the living room to meet the concrete floor. #LivingRoom #HouseExtension

Photography by Tatjana Plitt

A built-in window seat pops out from the dining room to give the kitchen and dining area light and views of the backyard.


A built-in window seat pops out from this dining room to give the kitchen and dining area light and views of the backyard. #WindowSeat #DiningRoom #Windows

Photography by Tatjana Plitt

The kitchen is a combination of light and dark cabinetry with natural elements, while a large island provides extra storage and space for seating.


This modern kitchen has a combination of light and dark cabinetry with natural elements, while a large island provides extra storage and space for seating. #KitchenDesign #ModernKitchen

Photography by Tatjana Plitt

A hallway connecting the new additional to the original rooms of the house, has a skylight to keep it bright, while wood flooring adds warmth.


This hallway that connects the new additional to the original rooms of the house, has a skylight to keep it bright, while wood flooring adds warmth. #Hallway #InteriorDeisgn

Photography by Tatjana Plitt

In a bathroom, a shelving unit with a mirror and wood shelves, sits beside louvre windows.


In this modern bathroom, a shelving unit with a mirror and wood shelves, sits beside louvre windows. #ModernBathroom #BathroomVanity

Photography by Tatjana Plitt

Also in the bathroom is a glass enclosed shower with a curved wall that’s covered in small green tiles.


This modern bathroom has louvre windows, and a glass enclosed shower with a curved wall that's covered in small green tiles. #BathroomDesign #GreenTiles #ModernBathroom

Photography by Tatjana Plitt | Architect: BENT Architecture | Project team: Paul Porjazoski, Lana Blazanin, Tilde Sheppard, Merran Porjazoski, Ian Wilson | Interiors: BENT Architecture | Lighting: Lights and Tracks | Builder: Poles-A-Part Design and Construction P/L | Structural Engineer: Marcon Tedesco O’Neill

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – February 2019 – Nendo Chirp
Social Media – Pinterest