This Apartment Was Designed With A Calm Color Palette And A Fun Slide For The Kids

Wutopia Lab have designed the renovation of an apartment in Shanghai, China, that transformed a three bedroom and two living room interior into an open space full of fun design elements. #ApartmentInterior #InteriorDesign

Photography by CreatAR Images

 

Wutopia Lab have designed the renovation of an apartment in Shanghai, China, that transformed a three bedroom and two living room interior, into an open space full of fun design elements.

 

Wutopia Lab have designed the renovation of an apartment in Shanghai, China, that transformed a three bedroom and two living room interior into an open space full of fun design elements. #Apartment

Photography by CreatAR Images

Inside, most of the walls were removed to allow light to travel throughout the interior and curved spaces have been added to create separations and form a hallway.


Inside, most of the walls were removed to allow light to travel throughout the interior and curved spaces have been added to create separations and form a hallway. #InteriorDesign

Photography by CreatAR Images

In the living room, there’s a ‘L’ shaped couch and within the window alcove there’s a wall of plants, adding a touch of nature to the space. A clear hanging chair divides the living room from the children’s area.


In this modern living room, there's a 'L' shaped couch and within the window alcove there's a wall of plants, adding a touch of nature to the space. A clear hanging chair divides the living room from the children's area. #ApartmentDesign #LivingRoom #ModernApartment

Photography by CreatAR Images

In the children’s area, there’s a bed built into the play structure with a slide, and on the wall next to the slide is a branch-like wood bookshelf.


In this modern children's bedroom area, there's a bed built into the play structure with a slide, and on the wall next to the slide is a branch-like wood bookshelf. #KidsBedroom #KidsPlaySpace

Photography by CreatAR Images

On the other side of the living room is the parent’s bedroom. Closets either side of the bed provide storage, while built-in to the wall at the end of the bed is a vanity with a backlit mirror that reflects the light from the window.


In this modern bedroom, closets either side of the bed provide storage, while built-in to the wall at the end of the bed is a vanity with a backlit mirror that reflects the light from the window. #ModernBedroom #BedroomDesign

Photography by CreatAR Images

In the kitchen, there’s a long white island with a dining space that sits beside a mirrored wall, while behind the island is an additional kitchen area that can be seen in the mirror.


In this modern kitchen, there's a long white island with a dining space that sits beside a mirrored wall, while behind the island is an additional kitchen area that can be seen in the mirror. #ModernKitchen #LongKitchenIsland

Photography by CreatAR Images

The bathrooms are located within two different curved ‘pod-like’ spaces. The walls of the main bathroom are transparent, however they transform to being opaque when the bathroom is in use.


The walls of this modern bathroom are transparent, however they transform to being opaque when the bathroom is in use. #BathroomDesign #BathroomInterior


Here’s a look at the floor plan that show the layout of the apartment.


Wutopia Lab have designed the renovation of an apartment in Shanghai, China, that transformed a three bedroom and two living room interior into an open space full of fun design elements. #FloorPlan #ApartmentLayout

Photography by CreatAR Images (AI Qing, LU Xiaobin) | Design firm: Wutopia Lab. | Principal architect: MIN Erni, YU Ting. | Project architect: Wutian. SUN | Assistant designer: Kexian. LU | Lighting consultant: Chloe ZHANG

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – February 2018 – Thinking Man’s Chair
Social Media – Pinterest