A Brick Extension With Bright Yellow Beams Was Added To A London Terrace House

Bold yellow steel, oversailing timber rafters, and plywood enclosures form warm and playful spaces in this rear extension of a London terrace house by Woodrow Architects. #HouseExtension #BrickExtension Visit Woodrow Architect's website here > https://www.wdrw.co.uk

Photography by Will Scott Photography

 

Bold yellow steel, oversailing timber rafters, and plywood enclosures, form warm and playful spaces in this rear extension to the London terrace home of Woodrow Architects‘ founder, George Woodrow.

 

The brick extension opens up to a small landscaped yard with a raised planter bed on one side, and a patio area at the back.

This brick extension by Woodrow Architects opens up to a small landscaped yard with a raised planter bed on one side, and a patio area at the back. #BrickExtension #Backyard #Patio Visit Woodrow Architect's website here > https://www.wdrw.co.uk

Photography by Will Scott Photography

Inside the extension, large yellow steel beams provide support, while unconnected rafters sail over with steel plate apex connections allowing the design to do away with any ridge beam.

The open plan of the extension allow for a kitchen with black cabinets to sit opposite a dining area with a built-in bench.


Inside this brick extension by Woodrow Architects, large yellow steel beams provide support, while unconnected rafters sail over with steel plate apex connections allowing the design to do away with any ridge beam.# #YellowBeams #BlackKitchen #BrickExtension Visit Woodrow Architect's website here > https://www.wdrw.co.uk

Photography by Will Scott Photography

Adjacent to the dining area is a small playroom with a built-in seating nook in the shape of a house, that’s surrounded by storage cabinets.


Adjacent to the dining area int his updated home by Woodrow Architects, is a small playroom with a built-in seating nook in the shape of a house, that's surrounded by storage cabinets. #BuiltInSeating #PlayRoom Visit Woodrow Architect's website here > https://www.wdrw.co.uk

Photography by Will Scott Photography

A hallway runs between the playroom and the stairs, creating space for open shelving, while underneath the yellow stairs, there’s a small powder room.


In this updated house by Woodrow Architects, a hallway runs between the playroom and the stairs, creating space for open shelving, while underneath the yellow stairs, there's a small powder room. #YellowStairs #Hallway #OpenShelving Visit Woodrow Architect's website here > https://www.wdrw.co.uk

Photography by Will Scott Photography

A bathroom also received an update, with new tiles laid in a herringbone pattern, wrapping around the walls, and a freestanding bathroom positioned next to a shower with black accents.


This updated bathroom by Woodrow Architects features tiles laid in a herringbone pattern that wrap around the walls, and a freestanding bathroom positioned next to a shower with black accents. #BathroomDesign Visit Woodrow Architect's website here > https://www.wdrw.co.uk

Photography by Will Scott Photography | Architect: Woodrow Architects | Structural Engineer: J Friis Consulting Structural Engineers | Contractor: Decor House Construction

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – June 2019 – Cassina Boboli Table
Social Media – Pinterest