The Ceres Gable House by Tecture

Black colorbond cladding was used for this new and modern house addition to create a striking contrast to the existing structure, which was rendered in a grey concrete. #ModernArchitecture #ModernHouse #SwimmingPool

Photography by Peter Clarke

 

Architecture and interior design firm Tecture, have given a fresh update to a house in Australia, that had been the first home their clients bought when they were in their 20’s.

The home owners had been looking at the property being reimagined by an architect for several years, and with the help of Tecture and builder Built By Wilson, they were able to create a modern home that suits their lifestyle today.

 

Black colorbond cladding was used for the new additions to create a striking contrast to the existing structure, which was rendered in a grey concrete.

Black colorbond cladding was used for this new and modern house addition to create a striking contrast to the existing structure, which was rendered in a grey concrete. #ModernArchitecture #ModernHouse #SwimmingPool

Photography by Peter Clarke

Inside, the entry remained in the same location, but by shifting a corridor alignment the architects were able to create a formal entry which set the tone for the spatial layout within.


The entryway of this modern house features flooring laid in a herringbone pattern. #ModernEntryway #HerringbonePattern #Flooring

Photography by Peter Clarke

The entryway opens up to a large great room, with the kitchen and dining room along one side, and the living room on the other. Dark wood cabinets have been paired with light countertops in the kitchen.


The entryway of this modern house opens up to a large great room, with the kitchen and dining room along one side, and the living room on the other. Dark wood cabinets have been paired with light countertops in the kitchen. #ModernKitchen #KitchenDesign #DarkWoodKitchen

Photography by Peter Clarke

The counter and lower cabinets of the kitchen also continuing through to the dining area, acting as a sideboard.


The counter and lower cabinets of the kitchen continuing through to this modern dining area, acting as a sideboard. #DiningArea #DiningRoom

Photography by Peter Clarke

The open plan room has a gabled ceiling and a wall full of windows with a large sliding door that can opened to let the fresh air in. The couch in the living room is focused on the fireplace, which adds warmth on a cool night.


This modern open plan interior has a gabled ceiling and a wall full of windows with a large sliding door that can opened to let the fresh air in. The couch in the living room is focused on the fireplace, which adds warmth on a cool night. #Windows #OpenPlanInterior #ModernInterior #Fireplace

Photography by Peter Clarke

Off to the side of the living room are doors that open to the verandah that can be seen from the driveway.


This modern house has a verandah that has views of the countryside. #Verandah

Photography by Peter Clarke

Back inside, and there’s stairs that lead down to the other areas of the house. A custom Volker Haug pendant in iron bronze with interlocking chains hangs delicately within the stair void.


A custom Volker Haug pendant in iron bronze with interlocking chains hangs delicately within the stair void. #ModernStairs #Pendant

Photography by Peter Clarke

In the home office, dark cabinets with open shelving contrast the white walls, while the orange and black chair adds a pop of color.


In this modern home office, dark cabinets with open shelving contrast the white walls, while the orange and black chair adds a pop of color. #HomeOffice #ModernHomeOffice #DarkCabinetry

Photography by Peter Clarke

In the bedroom, simple furnishings create a luxurious and calm atmosphere.


In this contemporary bedroom, simple furnishings create a luxurious and calm atmosphere. #Bedroom #BedroomDesign

Photography by Peter Clarke

In the bathroom, a skylight adds natural light to the space, while the large mirror helps to reflect the light.


In this modern bathroom, a skylight adds natural light to the space, while the large mirror helps to reflect the light. #Bathroom #ModernBathroom #BathroomDesign

Photography by Peter Clarke | Builder: Built By Wilson | Art and Styling Direction: Swee Design

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2018 – Sollos Teca Bar Cart
Social Media – Pinterest