This contemporary black brick house was renovated for a new life in Belgium

Architecture firm K2A have designed the renovation of a 1960s two-storey brick villa in Brussels, Belgium, which was originally white, and transformed it into this contemporary black house.

Photography by Nicolas Schimp

 

Architecture firm K2A have designed the renovation of a 1960s two-storey brick house in Brussels, Belgium, which was originally white, and transformed it into this contemporary black house.

 

Architecture firm K2A have designed the renovation of a 1960s two-storey brick villa in Brussels, Belgium, which was originally white, and transformed it into this contemporary black house.

Photography by Nicolas Schimp

Due to strict building codes, the original home couldn’t be changed, and that included its sloped roofs, its height, and the materials it was originally built in.


Architecture firm K2A have designed the renovation of a 1960s two-storey brick villa in Brussels, Belgium, which was originally white, and transformed it into this contemporary black house.

Photography by Nicolas Schimp

The designers were however able to ‘carve out’ the ground floor to extend the living spaces. Here’s a look at the main entryway of the home, located on the ground floor.


This renovated house received a main entryway as part of the update.

Photography by Nicolas Schimp

Just off the entryway is a home office that looks out onto the garden.


Just off the entryway in this modern home is a home office that looks out onto the garden.

Photography by Nicolas Schimp

The ground floor is connected to the main living area via a large black and wood staircase.


These black and wood modern stairs connect the various floors of this renovated home.

Photography by Nicolas Schimp

The main living area is now two storeys high, allowing for a spacious living room that opens up to the backyard.


The main living area of this renovated home has been opened up and is now two storeys high, allowing for a spacious living room that opens up to the backyard.

Photography by Nicolas Schimp

Outside, there’s a deck with an outdoor fireplace and additional seating.


This outdoor living room with firepit is located just off the main living area of the home.

Photography by Nicolas Schimp

Back inside and down a hallway is the dining room with built-in banquette seating.


A palette of gray, white and wood has been used throughout this modern home.

Photography by Nicolas Schimp

Just off the dining room is another deck area with space for an outdoor dining area.


Just off the dining room of this modern home is a deck area with space for an outdoor dining area.

Photography by Nicolas Schimp

Heading inside again, there’s the kitchen with wood floor-to-ceiling cabinetry and a large island with space for casual stool seating.


This kitchen has been designed with floor-to-ceiling wooden cabinetry and a large island with space for casual stool seating.

Photography by Nicolas Schimp

On this floor of the home there’s also a guest bathroom with a gray, white, and wood palette.


This modern guest bathroom has a gray, white and wood palette.

Photography by Nicolas Schimp

Taking the stairs, you can climb to the upper floors of the home. The stairs feature a built-in strip of hidden lighting running along side them on the wall.


These modern black and wood stairs feature a built-in strip of hidden lighting running along side them on the wall.

Photography by Nicolas Schimp

From the upper floor of the home, you’re able to look down upon the living area below.


From the upper floor of this home, you are able to look down upon the living area below.

Photography by Nicolas Schimp

The master bedroom is tucked away down a hallway that has large floor-to-ceiling windows.


This master bedroom is tucked away down a hallway that has large floor-to-ceiling windows.

Photography by Nicolas Schimp

Here’s another bedroom that has a wall covered in built-in cabinetry and open shelving.


In this bedroom there's a wall covered in built-in cabinetry and open shelving.

Photography by Nicolas Schimp

In this bathroom, large mirrors sit above the dual sink vanity and wooden floors help the space feel warm.


In this bathroom, large mirrors sit above the dual sink vanity and wooden floors help the space feel warm.

Photography by Nicolas Schimp

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2018 – Cassina Super Beam Sofa
Social Media – Pinterest