A contemporary update and extension for a 1930s home in Phoenix, Arizona

Chen + Suchart Studio have renovated this home in a 1930's era neighborhood of Phoenix, Arizona, and added a rear extension that created a larger living space and a new master bedroom.

Photography by Winquist Photography

 

Chen + Suchart Studio designed the renovation of this home in a 1930’s era neighborhood of Phoenix, Arizona, and added a rear extension that created a larger living space and a new master bedroom.

 

Here’s a look at the original home from the street.

Chen + Suchart Studio have renovated this home in a 1930's era neighborhood of Phoenix, Arizona, and added a rear extension that created a larger living space and a new master bedroom.

Photography by Winquist Photography

In the rear of the home is where you can really see the new extension, where a 400 sqft addition was created to house the master bedroom and bathroom.


In the rear of this home is a new extension, where a 400 sqft addition was created to house the master bedroom and bathroom.

Photography by Winquist Photography

Next to the master bedroom, there’s a covered patio area directly off the main living area.


This renovated home has a covered patio area directly off the main living area.

Photography by Winquist Photography

Here’s the view of the backyard from within the home.


This renovated home has a rear extension that provides a covered patio for entertaining.

Photography by Winquist Photography

Inside, the original walls were taken down and the living, dining, and kitchen areas were completely opened up to create a single unified space.


Inside this renovated home, the original walls were taken down and the living, dining and kitchen areas were completely opened up to create a single unified space.

Photography by Winquist Photography

In the master bedroom, windows follow the line of the roof and provide a view of the backyard.


In this master bedroom, windows follow the line of the roof and provide a view of the backyard.

Photography by Winquist Photography

Floor-to-ceiling windows fill the bedroom with natural light.


Floor-to-ceiling windows flood this bedroom with natural light.

Photography by Winquist Photography

In the new master bathroom, a high gabled ceiling and a skylight draw the eye upward to make the space feel even larger than it is.


In this new master bathroom, a high gabled ceiling and a skylight draws the eye upward to make the space feel even larger than it is.

Photography by Winquist Photography

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Pinterest